Eğitim

KYK Burs ve Kredi Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs ve öğrenim kredisi başvuru işlemleri 12 Ekim’de sona erdi. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için burs ve öğrenim kredisi başvurusu yapan öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Öğrenciler burs ve kredilerini ne zaman almaya başlayacaklar?

Burs ve kredi başvuruları başlamadan önce KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, bu yıl öğrencilerin geçtiğimiz yıllara göre, burs ve kredilerini daha erken almaya başlayacaklarını söyleyerek:
 “Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla bu yıl birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız.

Bu sene, ekim ayının ilk haftası öğrencilerimizin burs ve kredi müracaatlarını alacağız. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak. 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da kasım ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerini ileteceğiz.” demişti. 

Burs ve kredi başvuruları sona erdi. Başvuru yapan öğrencilerin, başvuru esnasında verdikleri bilgilerin doğruluğu kontrol edilecek, yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları iptal edilecek. Başvurudan sonra verilen bilgiler değiştiyse, bunun dilekçe ile bildirilmesi gerekiyor.

Başvuru sonuçlarının Kasım ayı itibariyle açıklanması bekleniyor. Değerlendirmeler sonucunda ihtiyacı olan 150 bin öğrenciye burs verilecek, diğer öğrenciler ise öğrenim kredisi alacak.

Kamupersoneli.net