Eğitim

KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman başlıyor?

 Kredi ve Yurtlar Kurumu, ilk defa burs ve öğrenim kredisi başvurusunda bulunan öğrencilere müjdeyi verdi. KYK burs ve kredi ödemeleri yarından itibaren başlıyor. Milyonlarca üniversite öğrenci KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının açıklanmasıyla e-devleten burs/kredi onay işlemlerini tamamladılar ve Ziraat Bankası’na giderek sözleşmeyi imzaladılar. Tüm işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte KYK burs ve kredi ödemeleri yarından itibaren başlıyor. KYK burs ve kredileri Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsamak suretiyle 3 ayın ödemesi toplu olarak yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç daha önce yapmış olduğu açıklamalarda; “Bu zamana kadar Ocak ayından itibaren ödenen burs/krediler artık Ekim ayı da dahil olmak üzere ödenecek.” açıklamalarında bulunmuştu.

Kimler burs ve kredi alacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu sayfasından burs ve öğrenim kredisi başvurularını geçtiğimiz aylarda yapan ve burs ve kredi almaya hak kazanan tüm öğrenciler alacak.

Burs ve kredilerin geri ödemesi var mı?

KYK tarafından verilen bursların geri ödemesi bulunmazken öğrenim kredilerinin geri ödemesi sigortalı bir işe girildiğinde ve 2 yıl sonra otomatik olarak başlayacaktır.

KYK burs ve kredi miktarı ne kadar?

KYK burs ve öğrenim kredisi miktarı normal üniversite öğrencileri için 400 TL, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık olarak 1200 TL olarak ödeniyor.

KYK TARAFINDAN YAPILAN DUYURU;

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında köyleri boşaltılan öğrencilere sağlanmakta olan burs önceliği 29 Ekim 2016 Tarihinde Yayınlanan 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin YEDİNCİ BÖLÜMÜNDE, Çeşitli ve Son Hükümler Başlığı Altında yer Alan 89. MADDE ile yürürlükten kaldırılmıştır.

2016/2017 eğitim-öğretim dönemi için ilk defa burs/kredi başvurusunda bulunup kurumumuza 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamında belge gönderen öğrencilerimizin bu belgeleri, ilgili öncelik kaldırıldığı için kabul edilmemiş; öğrenciler, öncelik durumu olmaksızın değerlendirmeye alınmıştır.

ÖNEMLİ UYARI

Söz konusu KHK’nın 90. MADDESİ uyarınca hâlihazırda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında öncelikli olarak burs almakta olan öğrencilerin burs ödemeleri, mevzuat hükümlerine göre normal eğitim süreleri bitinceye kadar devam edecektir. Bu öğrencilerimizin ayrıca herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

ÖDEME TABLOSU

TC KİMLİK NUMARASI ÖDEME TARİHİ

0 İle Bitenler Ayın 6’sı itibariyle
2 İle Bitenler Ayın 7’si itibariyle
4 İle Bitenler Ayın 8’i itibariyle
6 İle Bitenler Ayın 9’u itibariyle
8 İle Bitenler Ayın 10’u itibariyle

Kamupersoneli.net | ÖZEL HABER