Eğitim

KYK Yurt İşlemleri Sona Erdi, Öğrencilerin Barınma Sorunları Devam Ediyor

Yeni eğitim öğretim yılı için kayıtların başlamasıyla beraber, KYK yurtlarında barınmak isteyen öğrenciler için de başvuru işlemleri başladı.

Başvuru sonuçlarına göre asil adaylardan başlamak üzere yerleştirme işlemleri başladı, Asil adayların ardından ise 1-2-3 ve 4. yedek yerleştirme işlemleri başladı.

4.yedek yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. KYK yurtlarına 365 bin öğrenci başvurdu. Bu öğrencilerden 199 bini
KYK yurtlarına yerleşti. Geriye kalan 165 bin öğrenci ise KYK yurtlarına yerleşemedi.

FETÖ soruşturmalarında 109 yurdun kapatılmasıyla beraber, öğrencilerin barınma sıkıntıları daha da arttı. Kapatılan yurtların binaları Kredi ve Yurtlar Kurumu’na tahsis edildi, bazı yurtlar ise tamamen kapatıldı.

Barınma sorunları yaşayan öğrencilerin ilk tercihleri, hem güvenli olması hem rahat olması hem de maddi açıdan en uygun yerler olması nedeniyle KYK yurtları oluyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yurt kapasiteleriyle alakalı olarak: “2017’de 682 bin, 2018’in sonunda 712 bin, 2019’un sonunda da 750 bin civarında bir kapasiteye ulaşmış olacağız.”
demişti.

Kapasitelerin arttırılması da hala tam anlamıyla çözüm olmadı. Yurt kapasiteleri 540 bin, 900 bin öğrencinin KYK yurtları dışında farklı barınma alanları tercih ettikleri tahmin ediliyor.

Kamupersoneli.net