Eğitim

Liseler Arası Kısa Film Yarışması

Liseler arası kısa film ve iyilik temalı senaryo yarışması düzenlendi. 

Sinema Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) Akademi ve Koruncuk Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Liseler Arası Kısa Film ve “İyilik” Temalı Senaryo Yarışmasında birinciliği “Gerçek Hayaller” isimli filmiyle Ömer Kartelli elde etti.

Jürisinde Feza Sınar, Mehmet Güleryüz ve Ahmet Çadırcı’nın bulunduğu yarışmada birinciliğe “Gerçek Hayaller” filmiyle Ömer Kartelli ulaşırken, İsmet Sena Damcı ikinci, Miras Sercan Erdoğan da üçüncü oldu.

En iyi senaryo ödülünü Fatma Zehra Varlı, jüri özel ödülünü Tutku Tüzüner ve Batuhan Hancağız kazandı.

Ödüller Işık Üniversitesi’nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Koruncuk Vakfı Bolluca Çocuk Köyü Koordinatörü Serkan Çıtlak, yaptığı açıklamada, “Bir tema belirleyelim istedik ve dünyanın iyi insana ihtiyacı olduğunu düşünerek ‘iyilik’ temalı yarışma yapmaya karar verdik. Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmamızı önümüzdeki yıllarda daha da genişletilmiş şekilde bulacağız. Başarılı olan kültür elçilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz ise yarışmanın bu yıl temellerinin atıldığını ve giderek gelişeceğine inandığını belirterek, “Yarışma kısa zamanda organize edildi. Gelen filmlerin hepsi de belli bir kalitenin üzerinde filmlerdi. Biz jüri üyeleri olarak çok beğendik ve heyecanlandık. Sinemamız adına umutla dolduk.” ifadesini kullandı. 

SETEM Akademi Başkanı Feyza Sınar da yarışmanın ileriki yıllarda daha geniş katılımlı olacağına inandığını ifade ederek, yarışmaya katılan öğrencileri kutladı.

Kamupersoneli.net / AA