Eğitim

MEB 15 Temmuz Darbe Girişimini Müfredata Aldı

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminden sonra çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile Bakanlık bünyesinden 33 bin 74 personel ihraç edildi. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Milli Eğitim Bakanlığının ilk ve orta öğretim müfredatında da değişiklik yapıldı.

MEB tarafından kamuoyunun görüşüne açılan ve askıya çıkarılan yeni müfredat taslağında, öğrencilerin 15 Temmuz darbe girişiminin nedenlerini, sürecini öğrenmesi amacıyla farklı başlıklara yer verdi. 

MÜFREDATA 15 TEMMUZ GİRDİ

Bu kapsamda ilkokul 1, 2. ve 3. sınıf hayat bilgisi dersinde işlenen “milli gün ve bayramların öğretilmesi” kazanımına 15 Temmuz darbe girişimi eklendi. Ayrıca İlkokul ve ortaokul 4, 5, 6. ve 7. sınıf sosyal bilgiler dersinde ise “Türk toplumsal ve siyasal hayatında demokrasinin önemi” konusu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anlatılacak.

15 Temmuz 2016’da darbe girişimi karşısında gösterilen halk direnişini değerlendiren, özgün bir metin yazma çalışması yeni müfredat kapsamında ortaöğretim felsefe dersinde, öğrencilerden istenecek. 

1960 VE 1980 DARBELERİ DE ANLATILACAK

Türkiye’de meydana gelen iç ve dış siyasi olaylar, 1960 ve 1980 askeri darbeleri, 1971 muhtırası, 28 Şubat müdahalesi, 27 Nisan e-muhtırası ile 15 Temmuz darbe kalkışmasının Türk siyasi hayatına etkileri de Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde öğrencilere anlatılacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA