Eğitim

MEB 2016-2017 TEOG Ortak Sınav e-Kılavuzunu Yayınladı

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi sitesi üzerinden 2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılacak olan ortak sınavlar için e-kılavuz yayınladı. Kılavuzda ortak sınav tarihlerine, sınav saatlerine, derslere yer verildi. 

MEB’in yayınladığı kılavuza göre, ortaokulların 8’inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden, iki yazılısı olan derslerin birincisi, üç yazılısı olan derslerin ikincisi olmak üzere, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav
Hizmetleri Genel Müdürlüğünce her dönem ortak sınavlar yapılacak.

Ortak sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve Bakanlığımıza bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle aynı anda 09.00, 10.10, 11.20’de uygulanacak.

Ortak sınavlar kılavuzda verilen tarihlerde yapılacak. 

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört tür kitapçık verilecektir. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacaktır.