Eğitim

MEB'den Ders Kitabı Yerine PDF Uygulaması

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan soruşturmalar eğitimi de ciddi derecede etkiledi. Soruşturmalar kapsamında FETÖ ile bağlantısı olan öğretmenlerin açığa alınması nedeniyle birçok okulda öğrenciler eğitim öğretime, öğretmensiz başladı. FETÖ ile bağlantılı yayınevlerine ait ders kitaplarının dağıtılmasının durdurulmasıyla beraber, öğrenciler derslere kitapları olmadan girmek zorunda kaldı. Okullar 19 Eylül’de açılmış olmasına rağmen; hala ders kitaplarında eksikler var.

Ders kitaplarının basımlarının hala tamamlanmamış olması nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı, kitapların basımı tamamlanana kadar öğrencilere PDF vermeye karar verdi. Özellikle TEOG sınavına girecek öğrencilerin kitap olmaması nedeniyle büyük sıkıntı çekmesi Milli Eğitim Bakanlığı’nı PDF çözümüne yönlendirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı gönderilerek:  “Listede belirtilen kitapları baskıları tamamlanıp gönderilinceye kadar; öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla söz konusu kitapların düzeltilmiş nüshaları Bakanlığımızın meb.gov.tr internet sitesinde hizmetler bölümünde yayınlanmıştır. Okul müdürlüklerince öğrenci ve veliler bu konuda bilgilendirilecek olup, yani basımı yapılak olan ders kitaplarının öğrencilere dağıtımı yapılana kadar PDF formatında yayınlanan ders kitaplarından kısım kısım çıktı alınarak öğrencilerimize dağıtılacaktır” denildi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca PDF uygulamasına ilişkin açıklamalar yaptı: Çocuklar da öğretmenin anlattıklarını not tutuyor. Görsellerden yararlanma, çocukların katılımı bu yöntemle mümkün değil. Öğretmen merkezli uygulama oluyor bu.”

Kamupersoneli.net|Ankara

Bir Yorum

  1. Arkadaş bu ülkede eğitimin silinmesinin adımları mı atılıyor… ABD nin ortadoğu politikasının eşbanlığını üstlenen yöneticilerimizin kendi beyanlarının uzun vadede planları mı ? Suriye ve ıraktan sonra yaşanan göçlerle ülkemizdeki göçmenleri ileride iç savaşa sürüklenmesi gerçeğinin üstünün örtülmesi neden dillendirilmiyor ? UYANIN ARTIK YA ARKADAS BU KADAR SORUN VARKEN ÜLKEDE GÜNDEM: BAŞKANLIK… BİR MİLLET DE BU KADAR UYUMAZ YA…