Eğitim

MEB'e Devredilen FETÖ Okullarında Eğitim Başladı !

Fetullah Gülen Terör Örgütü’nün darbe girişimi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen okullarda eğitim öğretim bugün başladı. FETÖ’nün okulları MEB’e devredilince şehitlerin isimleri verilmişti. Birçok eğitim kurumunda bugün ilk ders zili çaldı.

İzmir’de, FETÖ davalarından 104 okul ve eğitim kurumu kepenk indirdi. Bunlardan 34’ünün binası uygun olmadığı için dönüştürme planına dahil edilmedi. Kalan 70 yapı, bazılarına ikişer bina verilerek 46 okul ve kurum olarak faaliyetlerine devam ediyor.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ OKULLARA VERİLDİ

MEB’de devredilen bu okullara 15 Temmuz gecesinde yaşanan darbe girişiminde şehit olanların isimleri verildi ve okullara şehitlerin fotoğrafları bu okullara asıldı.

Okulların açıldığı bugün birçok çöğrenci darbe girişiminde yaşadıklarını yapılan darbe girişimini anlattı.

MANİSA’DA FETÖ’DEN MEB’E DEVREDLEN OKULLAR AÇILDI

Manisa’da da FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan ve MEB’e devredilen okulların ilk öğrencileri ders başı yaptı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında ilk kanun hükmünde kararname ile Salihli’de kapatılan ve daha sonra MEB’e devredilen Zuhal İlkokulu ve Özel Önal Kolejinde, yeni isimleriyle eğitim öğretim yılına başladı.

Kamupersoneli.net