Eğitim

MEB Meslek Liselerine Yönelik Reform Paketi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından meslek liselerine ait reform paketi açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanlığının meslek liselerine ait reform paketi açıklamsında reform paketinin Başbakanlığa gönderildi belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 
 
Sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla 2 aydır üzerinde çalışılan ve paydaşların görüşü alındıktan sonra hazırlanan 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu´nda “reform” niteliğinde değişiklik öngören yasa taslağı, incelenmek üzere Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Dairesi´ne gönderildi. 
 
Yasa değişikliği, 64. Hükümetin Eylem Planı´nda, “Organize sanayi bölgelerinde uygulanan modelden elde edilen başarının organize sanayi bölgeleri dışındaki yerlere de yaygınlaştırılması sağlanacak. Meslek odalarının ve özel sektör işletmelerinin özel meslekî ve teknik eğitim liseleri açmaları için teşvik edilmelerini sağlayacak düzenleme yapılacak. Meslekî eğitimde istihdam yaratıcı tedbirler alınır” ifadeleriyle yer alan reformlar dikkate alınarak hazırlandı.  
 
Bakan Avcı tarafından incelenen Meslekî Eğitim Kanunu´nda değişiklik öngören yeni düzenleme, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile diğer ilgili bakan ve yetkililerin dikkatine 10 gün önce sunuldu. Yasa değişikliğinin Başbakanlık´ın incelemesinin ardından Bakanlar Kurulu´nda görüşülmesi ve bir karar alınması halinde TBMM´de görüşülmesi planlanıyor. Kanunun yürürlüğe girmesiyle, özel sektörün ihtiyaç duyduğu eğitilmiş iş gücünün sağlanması ve meslek liselerine devam eden öğrencilerin eğitimdeki payının yüzde 48´den yüzde 50´ye çıkarılması hedefleniyor. 
  
Milli Eğitim Bakanlığından aktarılanlar yukarıda ki gibidir. 
 
Kamupersoneli.net