Eğitim

MEB Müsteşarlığı'ndan Suriyeli Öğrencilere İlişkin Açıklama

Geçtiğimiz aylarda Suriyeli öğrencilerin eğitimi için bazı çalışmalar yapıldı. Suriyeli öğrencilerin Türkçe öğrenmesi için öğretmen alımları yapıldı. Öğrencilerin okula uyum sağlayabilmeleri için gereken ne varsa göz önünde bulundurularak çözülmeye çalışıldı.

Suriyeli öğrenciler, Türkiye’de var olan eğitim sistemine göre eğitim alacaklar. Fakat öğrencilerin bu sisteme uyum sağlayabilmeleri için öncelikle uyum eğitimi almaları gerekiyor. Suriyeli öğrenciler için uyum eğitimleri başladı ve devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Suriyeli öğrencilere ilişkin yaptığı açıklamada: “Geçiş Eğitim Merkezi konseptinin bizim eğitim sistemimize dahil edilmesi öncesinde gerekli olan Türkçe dil bilgisi ve girecekleri sınıfla alakalı yeterlilikler 3 sene içerisinde oluşturulacak ve Geçici Eğitim Merkezleri (GEM) misyonunu tamamlayacak. Bu süre zarfında GEM’deki öğrenciler de Türk eğitim sistemine dahil edilecek” dedi.

Suriyeli öğrenciler, Türk eğitim sistemine dahil olduktan sonra Arapça, Suriye kültürü gibi konularda da ders almaya devam edecekler.

Kamupersoneli.net