Eğitim

MEB Sınavlarında Yeni Dönem Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yapılan açık uçlu soru uygulaması ile sınavlarda her öğrencinin eğitim seviyesini takip edecek, eksiklikleri saptayacak, öğrenciye özel kişiselleştirilmiş ev ödevleri verecek.

Bu uygulama için ilk adımlar atıldı. Yapılacak açık uçlu soru uygulaması ile öğrencinin ne kadar bildiği değil, neleri öğrenip neleri öğrenmediği tespit edilecek. Eksiklikleri tespit edilen öğrenciye özel geri bildirim yapılacak.

MEB’de Hazırlanan Veri Tabanı

Müfredat doğrultusunda Soru Bankası hazırlanacak. Projeyle ilgili Soru Bankası Yazılımı, Veri İzleme Yazılımı ve Analiz ekibi oluşturularak her yıl aralık ayında il genelini kapsayan ortak yazılı sınav yapılacak. 

Ödevler Kişiselleşecek

Öğrencinin değerlendirilmesi yarıyıl tatilinin ardından eğitim öğretim yılının ikinci yarısında geri bildirim olarak öğrenciye sunulacak. Bununla birlikte öğrencilere verilen ödevler de kişiselleştirilecek.

Sistem hangi öğrenciye hangi ödevin verileceğini doğrudan belirleyecek. Öğretmen öğrencinin eksikliklerini tespit ederek farklı ödevler verebilecek ve her öğrenci kendi öğrenme sürecine göre geri bildirim alacak.

Öğretmenlere Eğitim Verildi

Milli İzleme Sistemi, 2017-2018 eğitim öğretim yılında Ankara-İstanbul ve İzmir dışında belirlenen 24 ilde pilot olarak uygulanacak.

Öğretmenlere Yapılacak olan proje kapsamında, izleme çalışmasının gerçekleşmesi ve sistem için alt yapı oluşturulması için Afyon, Balıkesir, Konya ve Samsun illerinden seçilen öğretmenlere ‘açık uçlu soru yazımı’ eğitim verildi. 5. sınıf Türkçe Öğretim Programı’nda yer alan kazanımlara ve becerilere yönelik soru yazımı eğitimden sonra illerden gelen öğretmenlerle gerçekleştirildi. İlk 20 soruluk kitapçık oluşturuldu.

Kamupersoneli.net – ANKARA