Eğitim

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Gençoğlu'ndan El Yazısı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, AA muhabirine bir açıklama yaptı. Cem Gençoğlu açıklamasında hükümetin öncelikli konusunun eğitim olduğunu, bütçenin yüzde 20’sinin eğitime ayrıldığını hatırlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdür Cem Gençoğlu 2017 – 2018 eğitim yılından itibaren okullarda el yazısı yerine dik temel yazı öğretilmesine ilişkin de bir açıklama yaptı. Cem Gençoğlu’nun konu ile ilgili olarak açıklaması şöyle oldu;

“2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren el yazısını kaldırıyoruz demek çok doğru olmaz ama artık çocuklarımız dik temel yazı öğrenmeye başlayacaklar. Üçüncü sınıftan itibaren ise 8 saatlik Türkçe derslerinde 2 saatlik el yazısı eğitimi alacaklar.”

“KAPSAMLI ÇALIŞMALAR YAPILDI”

“Bu konuda uzun ve kapsamlı çalışmalar yapıldı. Bu asla bir gecede verilen bir karar değildir. Çocuklarımızın çok daha kolay okuma yazma öğreneceğini düşünüyoruz. Üçüncü sınıftan itibaren de el yazısı öğrenecekler. Ortaokula geçtiklerindeyse hangi yazı türünü kullanmak istediklerini, kendi tercihlerine bırakacağız. Bu çalışma, el yazısı seçiminde demokratikleşme olarak kabul edilmelidir.”

“TÜRK TOPLUMUN KULLANDIĞI YAZI EL YAZISI DEĞİL”

“Çocukların ailelerinden de gördükleri yazıyla karşılaşmaları gerekiyordu. Ne yazık ki şu anda Türk toplumunun kullandığı yazı el yazısı değil. Çocuklarımız hem çevrelerinde bu tarz yazıyla karşılaşmıyorlardı hem de aileler çocuklarına yardımcı olurken bu konuda başarılı olamıyorlardı. Bu nedenle çocuklarımız artık dik temel yazıyı kullanacaklar.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA