Eğitim

MEB Üreten Nesil Yetiştirmek İçin Sistem Değişikliği Yapacak

Milli Eğitim Bakanlığı, pek çok ülkede uygulanan, sorgulayan ve üretici olan nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlayan STEM eğitim sisteminin Türkiye’de de uygulanması için çalışmalar başlattı. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, konuyla alakalı bir rapor hazırladı.

STEM uygulamasının anaokuldan itibaren verilmesi hedefleniyor. STEM uygulaması, tüm Dünya ülkelerinde zorunlu hale getirildi. Hazırlanan raporda:  “Öğretmenlerin rolü öğrencilere fen, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde teorik bilgileri vermek değil, öğrencileri üst düzey düşünme, ürün geliştirme, buluş ve inovasyon yapabilme seviyesine ulaştırmaktır. Bunu yaparken de öğrencinin hata yapmaktan korkmamasını sağlayacak ortamlar sağlanması önemlidir” ifadelerine yer verildi.

STEM Eğitimi Nedir? STEM Eğitimiyle Ülkemizde Neler Değişir ?
“STEM Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.

“STEM” aslında küçük yaşlarda sahip olduğumuz “yaratıcılığı” kullanarak, destekleyerek, tetikleyerek (ki ne hikmetse liseye gelen öğrencilerimizde kırıntısı kalıyor) problem odaklı çalışmaya, çocuklardaki “merak” duygusundan yola çıkarak çözümler bulmaya odaklı bir sistem. Matematiği veya fen’i ders olarak değil edindiği bilgileri hayatında uygulamasına olanak sağlayacak bir proje. Bunun için belki de en önemli adım disiplinler arası işbirliği.”

Kamupersoneli.net