Eğitim

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: 96 Bin Öğretmene İhtiyacımız Var

Şubat ayı içerisinde yapılması planlanan atama haberlerine ilişkin bir açıklamada Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan geldi. Bakan Yılmaz 96 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Yüzlerce mezun öğretmen adayı önümüzdeki aylar içerisinde öğretmen atamalarının olup olmayacağını meraklı gözlerle bekleyişe geçti. Şubat ayında yapılması beklenilen atamalarla alakalı olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan son dakika açıklaması geldi. Şubat ayında yapılması planlanan atama sayılarının Maliye Bakanlığı, Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir araya gelerek konuşacağı ve tartışılmasına ilişkin olarak daha sonrasında ortak bir sonuca varılmasıyla netlik kazancağını ifade etti.

Aşağı yukarı 60 bin personel atamasının yapılacağını ve bunların hepsinin 1 yıl içerisinde gerçekleştirileceğini ifade eden İsmet Yılmaz, bu atamalar kapsamında polis, doktor, hakimlerin de dahil edildiğini ifade etti ancak şu anlık yapılması beklenen atama konusunda nasıl bir çizgi izlenileceği belirlenmediğini söyledi.

96 BİN ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR

Bakan İsmet Yılmaz’ın geçen aylar içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi Ankara Milletvekili Zühal Topçu’nun yazılı önergesine cevap vererek ülkede bulunan öğretmen gereksinimlerinin ilk olarak kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle giderildiğini sözlerine ekledi.

İsmet Yılmaz ayırca Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında 2016 yılı Ekim ayı içerisinde sözleşmeli öğretmen adaylarını atama zamanlarına göre; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, etüt eğitim kurumları ile dershanelerde çalışan personellerin ise sözleşmeli öğretmen adaylarına ilişkin atamalarının ise 3 bin 633 olmak üzere toplamda gerçekleşmesi planlanan sözleşmeli öğretmen adaylarının atamasının 18 bin 506 olduğunu ifade etti.

İsmet Yılmaz 2016 yılı içerisinde hesaplanan Kasım ayı rakamlarına göre ülkenin büyük bir kısmında bulunan öğretmenlerin veri rakamlarının 832 bin 26 iken, net olarak öğretmen gereksiniminin ise 96 bin 68 olarak açıklandığını belirtti.

Kamupersoneli.net | ANKARA