Eğitim

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a Soruldu 'Düşünce Eğitimi Dersini Kim Okutacak?'

Düşünce Eğitimi Dersini Kim Okutacak?

T.C Milli Eğitim Bakanı Sn. Dr. İsmet Yılmaz’a yazılı olarak sunulan soru önergesinde Düşünce Eğitimi Dersi’nin kim tarafından verileceği soruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek tarafından verilen soru önergesinin içeriği şu şekilde ;  “Ülkemizde orta öğretim müfredat programında; Düşünce ve yoruma dayalı, Felsefe grubu dersleri Psikoloji, Sosyoloji, Mantık derslerinin seçmeli olması sebebiyle , üniversitelerin Felsefe, Mantık, Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerinde mezun olan öğretmen adayları atanma şanslarını kaybetmişlerdir. Öğretmen olurum umuduyla okuyan Felsefe grubu öğretmenleri özelde de iş umutlarını yitirmişlerdir. İlköğretim 7 ve 8. sınıflarda okutulmaya başlanan seçmeli düşünce eğitimi dersi felsefe, mantık , sosyoloji ve psikoloji mezunlarının umudu olmuştur. Bu nedenle ;

1- İlköğretim 7-8 sınıflarında seçmeli ders olarak okutulmaya başlanan düşünce eğitimi dersini hangi branştan öğretmenler okutacaktır .

2-  Felsefe grubu öğretmenlerine, Düşünce eğitimi dersini okutmayı düşünüyor musunuz?

3- Felsefe grubu öğretmenlerine düşünce eğitimi dersi için norml kadro vermeyi düşünüyor musunuz? Bu konuyla ilgili Bakanlığınızın bir çalışması var mı? 

Konu hakkındaki tüm gelişmeleri kamupersoneli.net adresinden takip edebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara