Eğitim

Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulu ve Astsubay MYO Öğrenci Alımı Başvuruları Başladı !

Milli Savunma Bakanlığının talebi doğrultusunda, ÖSYM tarafından, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) 2017 Kılavuzu’nda yer alan “Milli Savunma Üniversitesi Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarına Girmek İsteyen Adayların Dikkatine” başlıklı duyuru metni güncellendi.

Adaylar başvurularını, bugünden itibaren 25 Mayıs’a kadar “www.msb.gov.tr” internet adresinden yapabilecek. Başvuruda bulunmayan adaylar seçim aşamalarına çağrılmayacak.

Birinci seçim aşamasına YGS puanlarına göre çağırılacak adaylar, kara, deniz, hava harp okulu ve sahil güvenlik komutanlığı olmak üzere birden fazla tercihte bulunabilecek.

Elektronik ortamdaki kesinti, aksaklık gibi nedenlerden dolayı vaktinde başvuru yapamayanlar ile hatalı başvuru yapanlar için ek süre ve tekrar başvuru hakkı tanınmayacak.

Milli Savunma Üniversitesi Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarına ve astsubay meslek yüksekokullarına başvurmak isteyen adayların bugün güncellenen kılavuzu esas almaları gerekiyor.

Başvuru Şartları:

Başvuru koşulları bayan ve erkek adaylar için aynıdır. Adayların başvuru işlemlerini tamamlayabilmeleri için 19 Nisan-25 Mayıs 2017 tarihleri arasmda www.msb.gov.tr intemet adresine girerek basvuru yapmaları gerekmektedir. Adayların YGS puanlanna göre sınavlara cağrılması birinci seçim aşamasıdır. Başvuru yapan adaylar Kara. Deniz. Have Harp Okulu ve Sahil Gilvenlik Komutanlığı olmak üzere birden fazla tercih yapabileceklerdir.

Başvuruların alınmasının ardından, başvuruların değerlendirilmesi işlemleri 3 Temmuz 2017’den sonra yapılacak. 

Bir Yorum

  1. Astsubay myo na neden bayanlar alınmıyor ki bizim de hakkımız var

  2. klavuzda lys ile alakalı bişiler yazmışlar.ben sadece ygs katıldım ve barajı geçtim lys ye başvurmadım ve başvuru zamanı da geçti ne olucak şimdi

  3. yaş sınırı koyun tamamda mezun yılı ne alaka ya eğitime uzak kalmasın bireyler diyeyse eğer ben zaten şuan üniversite okuyorum kaldırılmalı mezun yılı şartı

  4. siz bu işi parası için yapanlardan olduğunuz sürece hiç biyere varamassınız bizim kalbimizden yürekten aşığıyız bu işin bekle beni hakkari cizre şırnak diyarbakır lice silvan….

  5. ast suay myo halen açıklanmadı bilgisi olan varsa lütven yardımcı olun arkadaşlar