Eğitim

Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Yarışmasının Ödülleri Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklama 26 Mayıs 2016 tarihinde yayımlandı ve açıklamada Öğrenciler AB’yi Öğreniyor yarışmasının ödüllerinin verildiği belirtildi. Açıklamaya göre; 

“Öğrencilerin bilgi birikimi hayran bıraktı”

MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık da 21 kentte düzenlenen bilgi yarışmalarında önce ilçe, sonra il elemeleri, son olarak da Türkiye finalinin yapıldığını ve ilk üçe giren öğrenciler ile okulların belirlendiğini söyledi. Tüm illerde resim, slogan ve kısa öykü yarışmalarının düzenlendiğini bildiren Kocabıyık, “Bazen sözle anlatamadığımız düşüncelerimizi, kalemimize sığdırmaya çalışırız. Siz değerli öğrencilerimiz de sloganlarınızla, birkaç kelimeye birçok düşünceyi sığdırdınız. Bazen hüzünlendiren, bazen mutlu eden hikâyelerinizle ve fırçanızın ustalığını gösterdiğiniz resimlerinizle düşüncelerinizi dile getirdiniz.” dedi.  Kocabıyık, resim, slogan, kısa öykü ve bilgi yarışmalarına katılan öğrencilerin bilgi birikimine hayran kaldıklarını belirtti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ise, törende AB´yi temsil etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. AB konusunda bilinçlenmeyi, farkındalığı artırmayı amaçladıklarına işaret eden Szombati, sadece yarışmalarda dereceye girenlerin değil, projeye katılan herkesin kazançlı olduğunu vurguladı. Szombati, öğrencilerin yarışmalarda gösterdikleri performanslarla kendilerini etkilediğini söyledi. Yarışmalar sayesinde birçok gencin AB konusunda daha derin bilgiye sahip olduğunu dile getiren Szombati, “Bu çerçevede AB´nin temel değerleri barış, eşitlik, özgürlük, insan hakları, güvenlik, birlik, dayanışma ile AB´nin temel ilkeleri, AB-Türkiye ilişkileri, iş birliği ve Türkiye´nin AB´ye üyelik çerçevesindeki çalışmaları konularında çok önemli bilgiler edindiler.” diye konuştu.

Ödül AB ülkelerine seyahat

Konuşmaların ardından, resim, slogan, kısa öykü ve bilgi yarışması kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra, dereceye giren çalışmaların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Yarışmaların Türkiye birinci, ikinci ve üçüncüleri, bir AB üyesi ülkeye seyahat hakkı kazandı. Bütün il birincilerine bilgisayar, ikincilerine bisiklet, üçüncülerine de satranç takımı hediye edildi.