Eğitim

Öğrenciler Mağdur: Sınıfta Öğretmen, Öğrencide Kitap Yok

2016-2017 eğitim öğretim yılı için ders zili 19 Eylül’de çaldı. Okullarda eğitim öğretime 15 Temmuz’u anma törenleriyle başlandı.

Eğitim öğretim yılı görevden alınan öğretmenler nedeniyle öğretmensiz başladı. Öte yandan, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında incelemeye alınan ders kitapları nedeniyle öğrencilere de eğitime kitapsız başladı.

Eğitim sendikaları öğretmensiz eğitime, kitapsız öğrenciye, eğitim öğretimin böyle belirsizliklerle başlamasına tepkili. Açık olan kadrolara norm fazlası öğretmen atamalarının yapılmasında da geç kalındığı düşünülüyor. 

Öğretmen sıkıntısı yaşanmayan, derslerin başladığı bazı okullarda da FETÖ ile ilişkili yayınevlerine ait kitaplar dağıtılmadı. 

Matematik kitaplarında, üçgenlerin kenarlarına ‘F’ ve ‘G’ harflerinin verilmesi, Türkçe kitaplarında yer alan metinlerde FETÖ ile alakalı bazı mesajlar verildiğinin tespit edilmesi bu kitapların dağıtılmamasına sebep oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilen ve okullara bu kitapların dağıtılmamasına ilişkin gönderilen yazıda yer alan 58 kitabın 39’u Milli Eğitim Bakanlığı’na, 13’ü de bakanlık tarafından oluşturulan komisyona ait.

Kamupersoneli.net