Eğitim

Öğrencilere 150 TL Burs İmkanı , İşte Burs Verilecek Öğrenciler

MEB ile MESS arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan anlaşmanın detayları şekillenmeye başladı. Anlaşmaya göre Meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere 150 TL burs verilecek. 

MESS ile MEBB arasında imzalanan anlaşmada Metal bölümünde öğretim gören öğrenciler istihdamda da öncelik tanınacak. İmzalanan Antlaşmanın amacı ise Türkiye Metal Sanayisinde boş bulunan ara elaman kadrolarına istihdamı arttırmak. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında imzalanan anlaşmanın süresi 10 yıl olduğu açıklaması yapıldı.

Sanayinin Gelişmesinde Rol Alacak

MEB ile MESS arasında imzalanan protokol sanayinin gelişmesi ve sanayi sektöründe istihdamın artası planlanıyor. Sanayi Sektörü ile okulların böyle bir adım atması Türkiye sanayisinin de gelişmesinde büyük rol alması bekleniyor.Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS)’na bağlı üyeler ile Okullar arasında gelişmekte olan ilişkilerin öğrenciler üzerinde de olumlu yönde etki yapması bekleniyor. Öğrencilere Metal sektörüne yönelik Kariyer gelişimi ve Rehberlik eğitimleri verilecek.

Öğrencilerin Geleceklerine Olumlu Etki Edecek

Meslek lisesi öğrencilerinin liseden sonra geleceklerine dair önemli kararlar almasında rol oynayacağı düşünülüyor. Protokole göre Sendikanın 5 Bin teknik ve meslek lisesi öğrencisine 150 TL burs verileceği belirtildi. Meslek Liselerinde burs alacak öğrencilerin öğrenim gördüğü bölümlerin metal ağırlık olması gerekli. Bu bölümler Makine, Elektrik Elektronik, Metalürji, Otomasyon, Motorlu araçlar, Tasarım Teknolojisi, Tesisat teknolojileri ve iklimlendirme alanlarında olması gerekiyor. Kariyer ve Rehberlik eğitimini vermek için okul müdürleri ve müdür yardımcılarına Yöneticilik ve Liderlik eğitimleri verilecek.
Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum