Eğitim

Okuldaki Deney Sırasında Yaralanan Öğrencinin Davası Sona Erdi

 Üsküdar Ali Fuat Başgil Ortaokulu’nda derste yapılan deney sırasında meydana gelen patlama sonucu 11 yaşındaki Mert Öztoprak’ın yaralanmasına ilişkin görülen davada, fen bilgisi öğretmeni “taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 3 bin 600 lira adli para cezasına çarptırıldı.


Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, fen bilgisi öğretmeni Mehmet Aslan ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada Mert Öztoprak’ın annesi Ayşe Öztoprak da hazır bulundu.

Mahkeme hakimi, Öztoprak’ın yaralanmasının niteliğine ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporun mahkemeye ulaştığını tutanağa geçirdi. Raporda, Öztoprak’ın yüzündeki yaranın sabit iz niteliğinde olduğu ve organlarından birinin işlevini yitirdiği belirtildi.

Sanık Aslan’ın avukatı Aycan Yıldız, “Müvekkilim fen bilgisi öğretmenidir. Bakanlığın müfredatı doğrultusunda işlem yapmıştır. Tüm önlemlerini almıştır. Beraatine karar verilmesini istiyoruz.” dedi.

Son sözü sorulan sanık Aslan da, bilirkişi raporunda olayın meydana geliş nedeninin açıklanmadığını kaydederek, “Nasıl olduğunu ben de bilmiyorum. Ben ve mağdur yaralandı” ifadelerini kullandı. 

Mahkeme, fen bilgisi öğretmeni Mehmet Aslan’ı “taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan günlüğü 20 liradan 180 gün karşılığı adli para cezasına çarptırdı. Cezayı 3 bin 600 lira adli para cezasına çeviren mahkeme, paranın cezasının da 12 eşit taksitte ödenmesine karar verdi.

Mahkeme, sanığın yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığı gerekçesiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına hükmetti.

– Olayın geçmişi

Üsküdar’da 3 Aralık 2014’te Ali Fuat Başgil Ortaokulu’nda fen bilgisi dersinde yapılan deney sırasında patlama olmuş, 6. sınıf öğrencisi Mert Öztoprak yüzü ve gözlerinden yaralanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, deneyi yapan fen bilgisi dersi öğretmeni Mehmet Aslan’ın, “taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

AA
Kamupersoneli.net