Eğitim

Özel Meslek ve Teknik Eğitim Okullarındaki Öğrencilere Devlet Desteği

25 Mart 2016 ‘da yayımlanan Resmi Gazete’de Organize Sanayi Bölgeleri Dışında Açılan Özel Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarına Devlet Desteği Verileceği Duyuruldu.

Devlet O Öğrencilere Öğretim Desteği Verecek

Organize Sanayi Bölgeleri Dışında Açılan Özel Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarında eğitimlerine devam eden öğrencilere öğretim desteği verilmesiyle alakalı karar bakanlar kurulu onayından geçip cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tarafından imzalandı. Buna göre Organize Sanayi Bölgeleri Dışında Açılan Özel mesleki ve Teknik Eğitim Okullarında öğrenim gören öğrencilere devlet tarafından Öğretim desteği verilecek.

Özel Mesleki Eğitim Okullarına ve Özel Teknik Okullarına Rağbet Yüksek

Özel Mesleki Eğitim Okullarına ve Özel Teknik okullarına katılım günden güne artıyor.  Örneğin Ankara Sincan’da bulunan bir özel mesleki eğitim okulunda Bilişim Teknolojileri dersinde, öğrencilere bilgi teknolojileri ve kullanımıyla alakalı en temel bilgiler uzman öğretmenler tarafından veriliyor. Fatih projesi kapsamında öğrencilere bir çok okulda akıllı tahtalarda ve teknolojik her türlü imkan sağlanarak eğitim veriliyor. Ayrıca bu okullarda öğrenim gören öğrencilere devlet desteği verileceği hakkında alınan karar 25 Mart 2016 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Özel mesleki eğitim okullarında etkinlikler de çok beğeniliyor. Çeşitli haftalarda öğrencilerin sosyal etkileşimini arttırmak maksadıyla, halk gösterileri, konserler, tiyatro oyunları, geziler düzenleniyor.

Organize Sanayi Bölgeleri Dışında Açılan Özel Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarında eğitimlerine devam eden öğrencilere öğretim desteği verilmesiyle ilgili kararın tamamına resmigazete.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kamu Haberleri, Sınav haberleri, Eğitim ve gündem haberleri, personel alımları ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net