Eğitim

Parası Olmayana Staj Yok

Hükümetin önemli projelerinden birisi olarak yürürlüğe konulan; özel sağlık meslek lisesi okullarının açılmasıyla alakalı süreçte ilginç gelişmeler yaşanıyor. Sağlık meslek lisesi öğrencilerinin kamu hastanelerinde staj yapmaları için öğrencilerden 1000 TL tutarında bir staj ücreti talep ediliyordu. Öğrenciler bu ücreti verdikleri takdirde, zorunlu staj uygulaması kapsamında kamu hastanelerinde staj yapabiliyorlardı.

Ancak şuanki durumda özel sağlık meslek lisesi okuyan öğrenciler, kamu hastanelerinde staj yapmak için 5000 TL gibi bir tutar ödemek durumundalar. Staj parası olmayan, staj yapamıyor.

Veliler tepkili.

Çocuklarının devlete hizmet edeceğini, devletin yol-yemek harçlığı vermesi gerektiğini ve ücretin çok fazla olduğunu dile getirdiler. Velilerden bir tanesi, çocuğunu staja yollayabilmek için 5000 TL tutarında kredi çektiğini ifade etti. Öğrencilerin kamu hastanelerinde görev yapmalarının, vatandaşlara hizmet açısından ve yetiştiklerinde millete fayda sağlayacağını vurgulayan veliler; ücrete yönelik tepkilerini sürdürmeye devam ediyorlar. Şuanki işleyiş bakımından ele alındığında 1000 TL gibi bir tutardan, 5000 TL’ ye çekilen zorunlu staj parası; eğer öğrenciler tarafından ödenmezse staj yapmak mümkün olmayacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA