Eğitim

Sivas Hizmet Vakfı'ndan 5 Bin Öğrenciye Burs !

Sivas Hizmet Vakfı’nı ‘Yiğidolar Öğrencisine Sahip Çıkıyor’ projesi kapsamında 5 bin lisans öğrencisine burs verecek.

Sivas Valisi Davut Gül’ün başkanlığında yürütülen projede 5 bin lisans öğrencisine burs için başvurular başladı.

Proje kapsamında hem Cumhuriyet Üniversitesi’nde hem de dışarıda öğrenim gören Sivaslı 5 bin öğrenciye, 8 ay boyunca burs verilecek. Burslarla ilişkin bilgi vermek üzere Sivas Valisi Gül toplantı düzenledi.

Burs için başvuruların başladığını açıklayan Gül, öğrencilere verilecek olan burslara katkı sağlamak isteyen vatandaşların, Sivas Hizmet Vakfı sayfasında bulunan hesap numarasına para yatırabileceklerini söyleyerek “Para yatıran kişilerin ve burs alan kişilerin ismini sayfamızda yayınlayacağız. Sistem tamamen şeffaf. Toplanan ve verilen paraların kimler tarafından toplandığı ve kimlere verildiği bilinecek ve vatandaş görecek. Şu ana kadar 371 kişi burs almak için müracaat etti. Burs 8 ay boyunca 150 lira olmak üzere öğrencilerimize verilecek. Bu proje Sivas’ın sosyal sorumluluk projesi anlamında en önemli projelerinden biri. Sivaslı hayırseverlerle birlikte 5 bin rakamını hedefliyoruz.  

Hayırseverlerden de bu konuda destek bekliyoruz. Başka türlü bu rakamalara ulaşamayız. Öğrencilerimizin legal görünümlü illegal terör örgütleri tarafından nasıl istismar edildiğini gördük. Bu açıdan Sivaslı kendi öğrencisine sahip çıkacak. Sivaslı öğrencisini illegal grupların eline zorunluluktan dolayı düşmesini engelleyecek” dedi.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Ben Sivas lıyım çocuğunda Sivas ta okuyor ama İstanbul da ikamet ediyoruz biz burs alamıyormuşuz bu beni bir Sivaslı olarak üzdü bilginize paylaşırsanız sevinirim

  2. Ben burs için evraklarımı göndermiştim fakat busun çıkıp çıkmadığını nasıl anlayabilirim?