Eğitim

Suriyeli Öğretmenlerin Formasyon Eğitimi Başladı

Suriyeli öğretmenlere verilecek olan pedagojik formasyon eğitimi için gerekli finansman, UNICEF tarafından karşılandı.Toplamda 514 Suriyeli öğretmen pedagojik formasyon eğitimi alacak.

Eğitimlerin 2 grup halinde verileceği açıklandı, ilk grup 8-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında eğitim alacak; ikinci grup eğitimi ise 22 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında verilecek.

Birinci grubun pedagojik formasyon eğitimi 8 Ağustos 2016 tarihinde, Konya’da 257 öğretmen ile başladı.

Pedagojik formasyon eğitiminin açılışı bir otelde düzenlendi. Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, açılışta konuşma yaptı, konuşmasında: İslam coğrafyasında içsel bir takım hatalar ve bazı dış müdahalelerden dolayı sorunlar yaşandığını ifade ederek, şunları belirtti: “Bu sorun şu an itibarıyla özellikle Suriye coğrafyasında en yüksek seviyede. En kısa süre içerisinde inşallah Suriye´de huzur olur ve Halep´in sokaklarında insanların neşeli görüntüleri hayata geçer. Bugün Türkiye´de bir gerçekliği yaşamak durumundayız. Geleceğin Suriyesinin inşası hususunda bugünleri fırsat bilmeliyiz. Bu fırsatı da eğitimle, bilgiyle ve irfanla oluşturmalıyız.”dedi.

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin de açılışta: “Amacımız, Suriyeli öğretmenlerin verdiği eğitimin niteliğini artırmak. Öğretmenlik mesleğine giriş, öğretim yöntem ve teknikleri, ölçme değerlendirme, sınıf yönetimi ile eğitim psikolojisi ve rehberlik başlıklarında eğitimler verilecek. Eğitimlerin bütçesi UNICEF tarafından karşılanıyor. Toplam 514 öğretmen kurs görecek.” diye konuştu.

Kamupersoneli.Net