Eğitim

Teröre İnat Karne Sevinci Yaşayan Minikler

 Şırnak’ta güvenlik güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla PKK’lı teröristlerden temizlenen Cizre ve Silopi ilçelerinde öğrenciler, karne heyecanı yaşadı.


Cizre’de 14 Aralık 2015’te başlatılan “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu”nun 59. gününde tamamlanmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığınca uygulanan telafi programları ile eğitimlerini tamamlayan 40 bin 990 öğrenci için okullarda karne töreni düzenlendi.

Cizre Atatürk İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke, 2015-2016 eğitim öğretim yılında çok sıkıntılı bir süreç geçirdiklerini belirterek, bu sıkıntılara rağmen, 40 bin 990 öğrencinin bugün karnelerini aldığını ifade etti.

“Zorlu bir dönemden geçtik. Tüm öğretmenlerimizin gönüllü katılımıyla ve velilerimizin desteği ile çocuklarımızın eğitimlerini tamamladık, çocuklarımızı karneleri ile buluşturduk.” diyen İke, öğrencilerin çabalarının meyvesini bugün aldığını kaydetti.

İke, telafi programlarla öğrencilerin eğitimlerinin tamamlandığına işaret ederek, bazı öğrencileri telafi eğitimi için Batman’a gönderdiklerini hatırlattı.

Gelecek yıl daha huzurlu ve mutlu bir ortamda eğitim öğretimi sürdürmeyi umut ettiklerini anlatan İke, tatilin öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını diledi.

Törene İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Ak, Mevlit Gayirinal ve Bülent Elçitorun da katıldı.

– Silopi 

Terör örgütü PKK’ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonların ardından, yaşamın normale döndüğü Silopi ilçesindeki okullarda da karne törenleri düzenlendi.

 Vatan İlk ve Ortaokulunda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, ilçede yaşanan terör olaylarından öğrencilerin etkilendiğini ancak telafi programlarla eğitim açığının giderildiğini belirtti.

Mardin, Batman ve Siirt gibi illerde öğrencilerin telafi eğitim gördüğünü anlatan Dayanan, ayrıca hafta sonları da öğrencilerin hızlandırılmış eğitim gördüğünü kaydetti.

Dayanan, “Yaz tatili boyunca okullarımız eğitime hazır olacak. İsteyen öğrencilerimiz yaz kurslarına katılabilecek.” diye konuştu.

Törende daha sonra öğrencilere karneleri ile başarı belgeleri verildi.

AA
Kamupersoneli.net