Eğitim

UNESCO Açıkladı: 263 Milyon Çocuk Okula Gidemiyor

UNESCO’nun hazırladığı rapora göre; dünyada 263 milyon çocuk ve genç okula gidemiyor. Bazı bölgelerde cinsiyet ayrımı nedeniyle çocuklar okula gönderilmezken, bazı bölgelerde de ekonomik yetersizlikler nedeniyle çocuklar okula gidemiyor.

UNESCO, konuyla alakalı ‘Kimseyi Arkada Bırakmamak’ adlı bir rapor hazırladı. Rapora göre; 2000-2014 yılları arasında çocuk ve ergen nüfusu azaldı. irleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri için daha çok ilerleme kaydetmek gerekiyor.

İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde bakıldığında, en fazla okula gitmeyen sayısının lisede olduğu görünüyor. Geçtiğimiz yıllarda liseye gitmeyen öğrenci sayısı daha fazlayken, liselerin zorunlu hale getirilmesinin ardından bu sayı biraz daha azaldı.

Rapora göre, kız öğrencilerin eğitim konusunda erkek öğrencilere göre daha fazla mağdur oldukları gözler önüne serildi. 2000-2014 yılları arasında ise bu mağduriyet azaldı ve kızlar erkeklerden daha fazla okullu oldu.

Rapora bakıldığında, gelişmiş ülkelerde okula gitmeyen oranlarının çok az olduğu görülüyor. En fazla okula gitmeyen öğrenci sayısının Güney Asya’da olduğu görülüyor. Liseye gitmeyen oranı %50 iken bu oran, ilkokul ve ortaokulda daha düşük.

Kamupersoneli.net