Eğitim

Üniversite Adayları Dikkat ! Kayıtlar Başlıyor…

Bilindiği gibi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017 ÖSYS tercih sonuçları açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından 12 Ağustos 2017 tarihinde bir duyuru yapıldı ve üniversite adaylarından özür dilendi. 

Yerleştirme sonuçlarında yanlışlık yapıldığı ifade edildi ve adaylara duyuruldu. Konu ile ilgili olarak ÖSYS tercihleri yarın başlıyor. LYS sonuçlarına göre yerleştirilen öğrenciler için kayıtlar 14 Ağustos 2017 tarihinde başlayacak ve 18 Ağustos 2017 tarihine kadar devam edecek. 

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

* Lise diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
* Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
* 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
* Üniversite tarafından talep edilen diğer belgeler

ONLİNE KAYIT

Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıracak öğrenciler için elektronik ortamda kayıt yapmak mümkün. Elektronik kayıt, zorunlu olmayıp öğrencilerin insiyatifine bırakılmıştır.  Elektronik kayıt işlemi 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM’den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.

Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile “https://www.turkiye.gov.tr ” web adresi üzerinden giriş yapılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. 

Kamupersoneli.net – ANKARA