Eğitim

Üniversite Adayları Dikkat ! ÖSYS Tercihleri Başlıyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden 12 Temmuz 2017 tarihinde bir duyuru yayımlandı ve 2017 ÖSYS tercih kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. 

ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN DUYURU

“2017-ÖSYS tercih işlemleri,18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve 26 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar tercihlerini,18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır.  ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır. “

TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLIYOR

ÖSYM’nin yukarıdaki duyurusuna istinaden tercih işlemleri 18 Temmuz 2017 tarihinde başlıyor ve 26 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek. Tercihler başladığında kamupersoneli.net olarak üniversite adaylarına rehberlik edeceğiz.  Tercihlerin ÖSYM tarafından alınmaya başladığını adaylara sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak duyuracağız.