Eğitim

Üniversite Ek Yerleştirme Başvuruları Ne Zaman Başlayacak ?

İlk tercihlerinde üniversiteye yerleşen adayların yanı sıra, herhangi bir üniversiteye yerleşemeyip ikinci tercihleri bekleyen adaylar da var. 

Hiçbir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için, ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından açıklanacak. ÖSYM tarafından belirtildiğine göre, 26-30 Ağustos 2016 tarihleri arasında ek yerleştirme tercihleri yapılacak.

İlk tercihlerde bir okula yerleşen adaylar, ek yerleştirmede tercih yapamayacaklar. Yerleştikleri okula kayıt yaptırmasalar bile ek tercihlerden yararlanma hakları yok.

Adaylar 2016 ek yerleştirme tercihlerini, 26-30 Ağustos tarihleri arasında internetten yapacaklar. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada ek yerleştirme için tercih işlemi, 30 Ağustos tarihinde saat 23.59’da sona eriyor.

Başvuru merkezlerinden/ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden tercih işlemi yapılmayacağını söyleyen ÖSYM, ek yerleştirme tercihlerinin sadece elektronik ortamda yapılanların işleme alınacağı ve posta ile ÖSYM merkezine gönderilen veya elden verilmek istenen Tercih Formları işleme alınmayacağını bildirdi. 


Ek yerleştirme başvurularından sonra ek kayıtların 6-9 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılması bekleniyor.


Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Merhaba,

    Öncelikle tercihler hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederiz.
    Fakat, ek kontenjan klavuzunun ne zaman açıklanacağı hakkındada bir bilgi verebilir misiniz hiç bir site ve sayfa bu bilgiyi içeren başlık görünmüyor siz bu konu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşekkürler iyi çalışmalar.

  2. canım yayınlandı kılavuz. Ösym nin yayınladığı kılavuzu indirip bakabilirsin