Eğitim

Üniversitelerde Sigara Satışı Yasağı Geliyor

Üniversitelerde Sigara Satışına Yasak Uygulanıyor

Sigaralarda Kara paket uygulaması çerçevesinde bir çok düzenleme yakın zamanda devreye giriyor. Detaylar kamu haber merkezi kamupersoneli.net adresinde…


Üniversitelerde Sigara Satışına Yasak Geliyor

Üniversitelerde Sigara Satışına yasak geliyor. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve yakın zamanda uygulanacağı bilinen kara paket uygulaması kapsamında, sigara paketlerinde kara paket uygulamasına geçilecek. Sigaralarda uygulanması planlanan kara paket düzenlemesi çerçevesinde üniversitelerde sigara satışına yasak gelecek.  Sağlık Bakanlığı’nın ve Yükseköğretim Kurumu’nun çalışmaları doğrultusunda üniversitelerin içerisinde sigara içilmeyen alanların kapsamı genişletilecek ve bir çok açık alanda dahi sigara içilemeyecek.

Sigara İçmeyenler Durumdan Rahatsız

Kampüs bahçelerinde bir çok öğrencinin sigara içmediği ve sigara içenlerden rahatsız olduğu yönündeki şikayetler doğrultusunda yapılan çalışmalara göre kampüs içerisinde sigara içilemeyecek alanların kapsamı genişletilecek ve pasif içicilik derdine bir son verilecek. Kara paket uygulaması bir süredir gündemde, yapılacak çalışmalar sonrasında sigara markalarının görünmeyecek hale getirileceği ve söz konusu markaların satışı kod numaraları üzerinden yapılacağı öğrenildi.  Üniversiteler içerisinde sigara satışının önüne de geçilecek.  Öğrenilen bilgilere göre kara paket uygulaması pek yakında uygulamaya konulacak.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. YÖK duyuruları ve haberleri, ÖSYM haberleri ve duyuruları , MEB haberleri çok daha fazlası için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza ücretsiz indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara