Eğitim

Üniversiteye Geçiş için Sınav Sistemi Değişiyor

 Üniversite Sınav Sistemi Değişiyor ! Üniversiteye giriş sınavlarında 2019 yılına kadar köklü değişiklikler yapılması planlanıyor.

YGS 3 Kere Yapılacak

Yapılacak düzenlemelerle Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LSY) ‘nin yılda bir kez yerine birden fazla yapılması gündeme geldi. Söz konusu düzenlemeye göre YGS her sene ekim , ocak ve mart aylarında 3 kere yapılacak, adaylar isterlerse sınavın sadece birine ya da hepsine girebilecek.


İlk Sinyal Başbakan Binali Yıldırım’dan Gelmişti

Yeni Modelin ilk sinyali Başbakan Sn. Binali Yıldırım tarafından verildi. Geçtiğimiz günler içerisinde 65. hükümet programını açıklayan yeni başbakan Binali Yıldırım : “Öğrencilerimiz üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla yükseköğretime geçişteki sınavların yılda birden çok yapılmasını temin edeceğiz” şeklinde konuşmuştu. Düzenlemenin hayata geçmesi durumunda merkezi lise son sınavlarının sonuçları da yerleştirme puanlarına eklenecek. Yeni düzenleme konusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı , Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın ortak çalıştığı öğrenildi. YÖK Başkanı Sn. Saraç “Şu anki sistem sınav serüvenimizin en olgunlaşmış halidir ve adildir” açıklamasını yapmış sınav sisteminde herhangi bir değişim oluşup oluşmayacağı konusunda bir bilgi vermemişti . 

Kamudan haberlerden, ÖSYM duyurularından, MEB duyurularından ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamudan haberlerin merkezi, kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. 

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum