Eğitim

Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuru Tarihleri Açıklandı

T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi sitesinde, 2017-2018 eğitim öğretim dönemi burs başvuru tarihlerine ilişkin bir duyuru yayımlandı.

Başvuru Tarihleri Açıklandı !

Yayımlanan duyuruya göre; ortaöğretim burs başvuruları 18 Eylül- 18 Ekim 2017, yükseköğrenim burs başvuruları ile yabancı uyruklu burs başvuruları da 15 Eylül- 30 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Burs Verilme Esasları

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin duyurusu şöyle:

” Genel Müdürlüğümüz tarafından ilköğrenim, ortaöğrenim ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Bursu” ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursu” için başvurular, 2017 – 2018 eğitim yılı için aşağıdaki tarihler arasında www.vgm.gov.tr internet sitemizden alınacaktır.

2017 – 2018 EĞİTİM DÖNEMİ BURS BAŞVURU TARİHLERİ

 

Başlangıç

Bitiş

Ortaöğrenim Bursu

18 Eylül 2017

18 Ekim 2017

Yükseköğrenim Bursu

15 Eylül 2017

30 Ekim 2017

Yabancı Uyruklu Yükseköğrenim Bursu

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir. Ortaöğrenim Bursu, Vakıflar Yönetmeliğinin, Yükseköğrenim Bursu ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Burs başvuru, değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin duyurular www.vgm.gov.tr internet sitemizden takip edebilir.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Kızlarım için başvuruda bulunmak istedim yapamadım bana yardımcı olacak biri varmıdır acaba