Eğitim

YÖK Açıkladı: Üniversite Öğrencilerine 625 Lira Destek

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından daha önceden yapılan açıklamaya göre üniversitelerde bazı bölümlerde öğrenim gören öğrencilere 625 lira destek çıkacağını belirtti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından verilecek burs ”YÖK Destek Bursu” adıyla gerçekleşecektir. Aşağıda belirtilen bölüm öğrencileri bu burstan faydalanabilecektir;

** Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyosistem Mühendisliği, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni, Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Yer Bilimleri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım İşletmeciliği, Orman Endüstrisi Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Su Bilimleri ve Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümlerinde eğitim gören öğrenciler gerekli şartları sağladıktan sonra bu burstan faydalanabilecekler.

Burstan Faydalanabilecek Adaylarda Aranan Bazı Şartlar

1- T.C. vatandaşı olmak.

2- ÖSYM Başkanlığı’nca yapılan 2017 ÖSYS sonucunda, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmiş olmak.

3- Öğrencinin yerleştiği lisans programı, tercihlerinin arasında ilk 15 tercihinin içinde yer almış olmak.

4- Önceden, yurtiçinde veya yurtdışında, herhangi bir lisans derecesine sahip olmamak.

5- Sınavın yapıldığı yıl, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen alanlardan birine ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmede yerleşmiş ve kesin kayıt yaptırmış olmak.

Yukarıda yer alan şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi şartıyla 2017 yılı için aylık 625 TL(12 ay boyunca) “YÖK Destek Bursu” verilecektir.

YÖK yaptığı açıklamada;

 “Geçen yıl başlattığımız burs kapsamındaki tarım, ziraat, orman, su ürünleri ile bu yıl başlatacağımız yer bilimleri ve temel bilimlerin bütün programları da ilave edildiğinde devlet üniversitelerimizde toplam 448 program bulunduğunu görüyoruz. 448 programa ilk üç sırada yerleşecek öğrencilerin tümü yani bin 344 öğrencimiz bu burs imkanından yararlanacaklar.” ifadelerini kullanarak öğrecilerimizi bilgilendirmiştir.

Bir Yorum

  1. Orman Mühendisliği bölümü de var burs verilecek bölümler arasında ama Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve ona bağlı Orman Genel müdürlüğünden başka alım yeri olmayan mezun orman mühendislerine 2016 KPSS ile sadece 2016 yılında 9 alım yapıldı 2017 yılını yarıladık ama hala alım yapılmadı Orman Mühendisleri unutuldu Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve ona bağlı Orman Genel Müdürlüğü hala bir alım yapmadı sanırım yapmayacaklarda böyle bursla gençlerin gelecekleri ile oynamayın mezun olunca ne olacak bizler gibi 10.000 mezun işsiz orman mühendisleri içinde bulacaklar kendilerini malesef iş imkanı kadro imkanı verin bence burstan önce saygılar…!?!

  2. Mezun işsiz Orman Mühendisleri 2016 KPSS ile 2016 yılında sadece 9 kadro alabildi 2017 yılında da daha hala alım yapılmadı malesef Orman Mühendisliği okuyanlara burs verilecekmiş peki mezun olunca ne yapacak bu gençler diyen var mı acaba..?!?

  3. Amannn genclerr!!! Biz yandik siz yanmayin!! Orman muhendisiyim ABD gidiyorum çalismaya!!!