Eğitim

YÖK İlk Kez "Merkezi Yerleştirme" Yapacak

 Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK) resmi web sitesi üzerinde son derece önemli bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuru kapsamında askeri okul öğrencilerinin yerleştirilme işlemlerine ilişkin açıklamalarda bulunmuş durumda. YÖK tarafından yapılan bu açıklama kapsamında, askeri okul öğrencilerinin merak ettikleri sorular da cevap bulmuş olacak.

Kapatılan askeri okullarla ilgili bilgilendirmeler ve sürecin de yer aldığı bu açıklamaya kamupersoneli.net adresinde erişebilirsiniz.

Açıklama kapsamında kapatılan askeri okulların öğrencileri ne olacak?

Kapatılan askeri okul öğrencileri yaklaşık (7000 öğrenci) diğer Yükseköğretim Kurumlarına yerleştirilecektir.

Halen tutuklu olan öğrencilerin de durumlarının ne olacağına ilişkin görüş sorularak kurumlara gönderildiği belirtilmiş durumdadır.

YÖK tarafından yapılan açıklama kapsamında halen tutukluluk sürecinin sürmekte olan öğrencilere de yer verilmiş durumda. Bu açıklamaya göre, tutukluluk süreci devam eden öğrencilerinin akıbetinin ne olması gerektiği konusunda diğer kurumlara görüşleri alınmak üzere bildirimde bulunulmuştur.

Öğrenciler tercihlerini ne zaman yapacaklar?

Tercihler https://yoksis.yok.gov.tr/TS adresi üzerinden 22-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İşlemler T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kullanılarak yapılabilmektedir.