Eğitim

YÖK'ten Kapatılan Üniversitelerin Öğrencilerine Müjde

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, FETÖ ile bağlantılı üniversiteler kapatılmış ve burada okuyan öğrencilerin de, üniversiteye yerleştikleri puan esas alınarak başka üniversitelere geçecekleri açıklanmıştı. Bu durum, öğrencilerin puanlarının yettiği bir üniversiteye geçmesi, başka şehire gitmesi, yeniden barınacak yer, yurt vs bulması bakımından sıkıntı oldu.

CHP,TBMM grubunun akademisyenleri bu konuyu YÖK başkanına taşıdılar. Ve bu sorunun çözülmesi için YÖK’ten söz aldılar.


CHP Aydın Milletvekili Lütfi Baydar, bulundukları il dışında başka üniversiteye yerleştirilecek öğrencilerin, ‘özel öğrenci statüsü’ kapsamında değerlendirileceğini ve bulundukları illerde eğitime devam edeceklerini söyledi.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. YÖK ün bir önceki kararı ile aynı. CHP neyin övgüsünü yaşıyor acaba .Bu öğrencilerin talebi, kapatılan üniversitelerin devlet üniv . olması eğitimlerine kaldıkları yerden devam etmekti .20000.olmuş bir öğrenci tıp ta nereye gidebilir erzurum örneğini vereceklerine bunu düşünsünler. Bu öğrenciler keyiflerinden paralı okumuyor.Şu an hem istemedikleri bir özel üniversiteye gitmek zorunda kalacaklar hem de para ödeyecekler.Toplantılara bir şey yapmadan övünenleri değil de öğrencilerden temsilcilerle karar verseniz keşke sayın YÖK YETKİLİLER.

  2. Neyin hesabı zaten önceki çözümde aynıydı okulların aynı şkilde devlet üniversitesi olarak devam etmesi

  3. Bende diğer öğrencilerle aynı fikirdeyim başka okullara puanları yetmiyor puanları yetenler dilden dolayi tercih yapamıyor fiyatlar farklı parası yetmiyor toplantıdan öncede aynı kararlar vardı neyi değiştirildi anlamıyorum müjde verir gibi konusuyorlar

  4. Yazik bu ogrencilere ve ailelerine.
    Feto mudur nedir…Allah cezasini versin..

  5. Kapatılan üniversiteler devlet üniversitesi olmalı geçlerimize yazık özel öğreci olacaklar deniyor fakat onları okullar ders başına para alırız diyorlar zorluk çıkarıyorlar ne olur çözüm bulun geçler geleceğimiz binaların sucu ne