Eğitim

YÖK'ten Yurt Dışı Yükseköğretim Kurumları Tanıma Belgesi Duyurusu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 11 Mayıs 2017 tarihinde resmi sitesinde yurt dışı yükseköğretim kurumları tanıma belgesi hakkında bir duyuru yayımladı.

Yükseköğretim kurumlarının tanınması ya da tanınmaması ile ilgili işlemler Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yürütülmektedir. 

YÖK’ün yayımladığı duyurunun tam metni şöyle:

” Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının tanınması/tanınmaması ile ilgili işlemler, 2547 sayılı Kanun ve bu Kanun’a bağlı olarak çıkarılan “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği” çerçevesinde Kurulumuz Başkanlığınca yürütülmektedir.

Yurt dışında bulunan yükseköğretim kurumlarının Kurulumuz Başkanlığınca tanınıp/tanınmadığı hususunda gerekli bilgi, ıslak imzalı dilekçenin – Yükseköğretim Kurumları Tanıma Belgesi dilekçe örneği, Kurulumuzun Genel Ağ adresinde erişime açılmıştır- eksiksiz biçimde doldurulup Kurulumuza elden yahut posta yoluyla ibraz edilmesinin akabinde ilgililere verilecektir. Bu suretin dışında (belgegeçer, e-posta vs.) talep edilen yurt dışı yükseköğretim kurumları tanıma bilgisi ilgililere verilmeyecek olup olası mağduriyet yaşanmaması için ilgililerin bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna önemle duyurulur.”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA