Eğitim

Yüksekova'da Operasyonlar Bitti , Eğitim Başladı

 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 80 günlük aranın ardından okullarda yeniden ders zili çaldı.


İlçede huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart’ta başlatılan “Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu” kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla hayat normale dönmeye başladı. 

İpek Mahallesi’ndeki Av. Serdar Altun İlkokulunda eğitim gören öğrenciler bugün ders başı yaptı. Uzun bir süre okullarından ayrı kalan öğrenciler, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmanın sevincini yaşadı. 

Öğrencilerden İpek Kocabıyık, yaşadıkları zorlukların ardından yeniden arkadaşlarıyla bir araya geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Öğretmenlerini çok özlediğini söyleyen Kocabıyık, “Okulumuza kavuştuğumuz için sevinçliyiz. Okul yokken yapacak bir şey yoktu. Evde çok sıkılıyorduk. Şimdi arkadaşlarımı da gördüm. Derslerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bir daha öğretmen ve arkadaşlarımdan ayrılmak istemiyorum.” diye konuştu. 

Yeniden okuluna, öğretmen ve arkadaşlarına kavuşmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren 4’üncü sınıf öğrencisi Yağmur Babat ise derslerden geri kaldıkları için bundan sonra daha çok çalışmaları gerektiğini vurguladı. 

Bu arada, yıkılan okullarda kayıtlı olan öğrencilerin, eğitimlerine devam edebilmeleri için uygun okullara nakledilecekleri bildirildi.