Eğitim

Yurt Dışından Öğrenci Kabul Programıyla Yerleşen Öğrencilerin Kayıt İşlemleri Tamamlandı

Ülkede yaşanan darbe girişimi olayları nedeniyle ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile, bazı vakıf üniversiteleri kapatıldı. Kapatılan üniversitelerin öğrencileri, belirlenen koordinatör üniversitelerden işlemlerini yaptılar. Yeniden tercih yaparak başka okullara yerleştirme işlemleri de tamamlandı.

Yine 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile, yurt dışından öğrenci kabul programı neticesinde gelen öğrenciler de vardı. YÖK, yayınladığı duyuruda, bu öğrencilerin kayıt işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Yerleştirme işlemleriyle alakalı her türlü işlem için öğrencilerin koordinatör üniversitelerine başvurmaları gerekmektedir.

YÖK’ün konu ile alakalı duyurusu şöyle:
“23/07/2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 667 Karar Sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Karaname”nin 2 nci maddesi ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumları ile ilgili yürütülecek işlemlere ilişkin usül ve esasların 8 nci maddesi uyarınca kapatılan vakıf yükseköğretim kurumunda yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları çerçevesinde YÖKSİS’te kaydı bulunan ve koordinatör üniversitede programı bulunmayan öğrencilerin yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Öğrencilerin yerleştirme işlemlerine ilişkin olarak koordinatör üniversitelerine başvurmaları gerekmektedir.”

Kamupersoneli.net