Eğitim

Zorunlu Yabancı Dil Sınıfında Başarısız Olan Öğrencilerin Türkçe Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirme İşlemleri Başladı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), zorunlu yabancı dil sınıfında başarısız olan öğrencilerin Türkçe eğitim veren yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinin başladığını duyurdu.

Yabancı dil hazırlık sınavlarında başarısız olan öğrencilerin okuldan ilişiği kesilmesi durumunda isterlerse öğrenim gördükleri okulun Türkçe eğitim veren programlarına, isterlerse de başka Türkçe eğitim veren yükseköğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri yapılacak.

Başvuru işlemleri 6 Ekim- 12 ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak. Tercih bildirimi 13 Ekim 23.59’da sona erecek.

-Öğrenciler, başarısız oldukları programla aynı addaki programları tercih edebilecekler.
-İsteğe bağlı hazırlık sınıflarında başarısız olan adaylar başvuru yapamayacaklar
– Burslu programlar tercih edilemeyecek
 
ÖSYM’nin Konuya ilişkin duyurusu: “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ya da Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı (YÇS) sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile yerleştirildikleri yükseköğretim programının (Özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programları hariç.) zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen ikinci yarıyıl sonunda yapılan yabancı dil sınavında başarısız olduğu için ilişiği kesilen öğrencilerin, başvurmaları halinde başka bir üniversitede veya kayıtlarının bulunduğu üniversitede, Türkçe öğretim yapılan programların birinci sınıflarına yerleştirilme işlemleri Merkezimizce yapılacaktır.

Başvurular, 6-12 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.Tercih bildirimi, 13 Ekim 2016 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresinden ulaşılabilecektir. Adaylar, Başvuru Formunu ilgili kılavuzda anlatıldığı şekilde doldurup başvuru süresi içinde kendi Üniversitelerine onaylatacaklardır.

Yerleştirme işlemine başvurmak isteyen adayların başvuru öncesinde Ek’te yer alan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.