Ekonomi

13 Milyon Çalışanı Yakından İlgilendiren Kıdem Tazminatı Düzenlemesi Bitti

 13 Milyon Çalışana Kıdem Tazminatı Müjdfesi Geldi. Her çalışanın kıdem tazminatı alabilmesi için gerekli süreç başlatıldı. Çalışanların her birinin bireysel hesabı olacak. Söz konusu tazminatlar fonda birikecek.  


Yeni hükümeti bekleyen kıdem tazminatı düzenlemesinin detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Buna göre  ; Kıdem tazminatı fonu sistemi kurulacak , Her Çalışan bir kıdem tazminatı hesabına sahip olacak, İşveren bireysel kıdem tazminatına her ay prim yatıracak, çalışan her ay sonunda hesabının kontrolünü yapabilecek, Kıdem tazminatı için hali hazırrdaki tüm haklar korunacak, yeni sisteme girmek isteyen çalışan fona geçecek, tercih hakkına sahip olacak,  Kıdem Tazminatı düzenlemesi 12 milyon işçiyi oldukça yakından ilgilendiriyor. Mevcut kıdem tazminatı sisteminde 100 kişiden 86’sının kıdem tazminatı alamıyor. 

Kıdem Tazminatı ile ilgili açıklamalarda bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu : “Çalışma hayatı içerisinde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en kapsamlı kıdem tazminatı çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Farklı ülke örnekleri incelendi, bu konudaki tecrübelerden yararlanıldı. İyi ve iddialı bir ürün hazırladığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra sosyal diyalog penceremizi açacağız” demişti.

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını indirerek söz konusu gelişmelerden her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara