Ekonomi

2 Milyon Kişi İçin Müjdeli Haber ! 1 Ekim'de İndirim Başlıyor

 Müjdeli Haber Geldi İndirim Başlıyor

Bağ-Kur’lu vatandaşlar tarafından merakla beklenen prim indirimi uygulaması için son günlere giriliyor. 1 Ekim 2016 tarihi itibariyle uygulanacak olan indirimden 2 milyon kişi yararlanacak.


7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak düzenleme  4/b (Bağ-Kur) sigortalılarına %5 puanlık prim indirimi imkanı getirecek. Uygulamayla birlikte isteğe bağlı sigortalılar hariç tutulmak üzere 4/b çerçevesinde sigorta primi ödeyen vatandaşlar , primlerini düzenli ödedikleri takdirde %5 prim indirimi alacaklar.  

4/B’li sigortalıların primlerini düzenli ödemedikleri takdirde ilgili indirimden faydalanmaları mümkün görünmüyor. Brüt asgari ücret üzerxinden prim ödeyen bir 4/b’li vatandaş 568.22 TL oranında prim ödüyor. Bu miktar indirimden sonra 82 tl azalma gösterecek ve 485 TL civarına inecek. Tavan ücretten prim ödeyen bir 4/B’linin faydalanacağı indirim 530 TL’yi geçecek. 

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden, son dakika gelişmelerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını hemen şimdi ücretsiz indirin.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA