Ekonomi

2016 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı Onaylanacak

2016 Yılı için Bütçe Kanunu Tasarısı 09.03.2016 Çarşamba onaylanacak.
TBMM ( Türkiye Büyük Millet Meclisi ) Genel Kurulu tarafından bütçe ile ilgili son konuşmalar yapılarak  2016 Yılı için Bütçe Kanunu Tasarısı ve 2014 Yılı Kesinhesap Kanunu Tasarısı ‘ nın onaylanma işlemi yapılacak. Genel kurul , Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığı tarafından toplanıldı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman birleşimi açıldıktan sonra yapılan konuşma için , bütçe için katkı ve dikkatli çalışmalar yapan ve milletvekilleri ve bürokratlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. İsmail Kahraman , 2016 yılı bütçesinin şimdidedn millet ve memleketi için hayırlı olmasını dileklerini aktardı.

TBMM Genel Kurulu tarafından maddeleri kabul edilmiş olan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve 2014 Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı onaylanması için Bütçe için grup adına konuşmaların olacağı ve hükümet , gruplar adına konuşma süresi 1 saat , kişiler için ise onar dakika olarak belirlendi.

Yapılacak olan konuşmada ise konuşmacılar aşağıda verilmiştir.
MHP ( Milliyetçi Hareket Partisi ) adına grup Başkanvekili Erkan Akçay , İstanbul Milletvekili Atila Kaya konuşma yapacak.

HDP  adına Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan konuşmada bulunacak.

AKP ( Adalet ve Kalkınma Partisi )  Grubu adına Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Ankara Milletvekili Ali Babacan konuşmada bulunacak.

CHP ( Cumhuriyet Halk Partisi ) Grubu adına ise Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşma yapacak.

Kamupersoneli.net