Ekonomi

2017 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?

Asgari ücret belirleme komisyonu işçi, iş veren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret belirleme komisyonu 2017 yılında geçerli olacak olan asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantılarını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda TÜİK temsilcileri ‘ ağır ‘ işlerde çalışan bir işçinin aylık net yaşam maliyetinin bin 668 TL 9 Kuruş olduğunu belirtti.

Toplantı TİSK ev sahipliğinde gerçekleştirildi. TİSK ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlık etti. Komisyonda işçi kesimini temsil eden Türk-İş heyetine Gene Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK heyetine ise Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir başkanlık yaptı.

Komisyonun Son Toplantısı 29 Aralık’ta

Yapılan toplantılarda TÜİK temsilcileri “ağır”, “orta ağır” ve “hafif işlerde” çalışan bir işçinin maliyetine ilişkin rakamları açıkladı. Bir kişinin aylık net yaşam maliyeti “ağır” işlerde bin 668lira 90 Kuruş, “orta ağır” işlerde çalışan bir kişinin maliyeti bin 485 TL 30 Kuruş ve “hafif işlerde” çalışan bir kişinin maliyetini bin 379 TL 40 Kuruş olarak açıklandı.

2017 Yılında Asgari Ücret Ne Kadar Olacak ?

2017 yılı için geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için komisyon yukarıda belirtildiği üzere 29 Aralık 2016 tarihinde toplantı yapılacaktır. Yapılan toplantıdan çıkan karar ile asgari ücret belirlenmiş olacaktır.

Gelişmelerden Anlık Haberdar Olun

Asgari ücret hakkında herhangi bir gelişme olduğunda veya asgari ücret belirlendiğinde anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net