Ekonomi

2017 Yılının Plan ve Bütçe Görüşme Takvimi Belli Oldu!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 2017 yılı bütçe mesaisine haftaya başlıyor. Komisyondaki müzakereleri bir ay sürecek olan bütçenin görüşmeleri 25 Kasım günü sona erecek.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı ile Sayıştay raporlarının, Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşme takvimi belli oldu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 25 Ekim Salı günü saat 14.30’da bütçeyi komisyona sunacak. 

Komisyonda, 2 Kasım Çarşamba günü 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının geneli üzerinde görüşmeler yapılacak. Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve bakanlıklar ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların bütçelerinin görüşülmesine 3 Kasım Perşembe günü başlanacak.

Buna göre, komisyondaki bütçe görüşme programı şöyle:

3 Kasım 2016 Perşembe:

– TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay, Kamu Denetçiliği Kurumu, Başbakanlık, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterliği, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu.

7 Kasım 2016 Pazartesi:

– Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu.

8 Kasım 2016 Salı:

– Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı.

9 Kasım Çarşamba:

– Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Patent Enstitüsü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi ve Ekonomi Bakanlığı.

10 Kasım Perşembe:

– Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı.

11 Kasım Cuma:

– Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü.

14 Kasım Pazartesi:

– Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı.

15 Kasım Salı:

– Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve üniversiteler.

16 Kasım Çarşamba:

– Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye Su Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı.

17 Kasım Perşembe:

– Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri İşletmesi Başkanlığı.

18 Kasım Cuma:

– Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Kalkınma Ajansları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumu.

21 Kasım Pazartesi:

– Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu.

22 Kasım Salı:

– Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu.

23 Kasım Çarşamba:

– İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü.

24 Kasım Perşembe:

– Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, AB Bakanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.

– 25 Kasımda sona eriyor

Bütçe tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşme takvimi, 25 Kasım Cuma günü sona erecek.

Cuma günü; Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun bütçelerinin yanısıra; 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının maddeleri ele alınacak.

Komisyon, bütçeleri görüşmeye pazartesi günleri saat 11.00’de, diğer günler saat 10.00’da başlayacak. Öğlen 13.30-14.30 ile 19.00-20.00 saatleri arasında ara verdikten sonra günlük programların bitimine kadar mesai yapacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA