Ekonomi

268 THY Personeli Sosyal Medya Yüzünden İşinden Oldu

THY Çalışanlarına Acımadı ! Sosyal Medya 268 Çalışanı işinden Etti

 Türk Hava Yolları Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle 268 personeli ile iş akdini sonlandırdı. Türk Hava Yolları (THY) , sosyal medya sitelerindeki paylaşımları nedeniyle 268 personelini “verimsiz” oldukları iddiası ile işten çıkardı. Kokpit.aero tarafından yapılan habere göre 268 THY personeli sosyal medya sitelerinde yaptıkları paylaşımlar nedeniyle uyarıda bulunulmuştu.

Uyarılar Fayda Etmeyince İşten Çıkarıldılar

Fakat paylaşımlara devam eden personel ile disiplin soruşturması başlatan THY yönetimi ilgili çalışanlarla sözleşmeleri fesih edip işten çıkarılmaları yönünde karar aldı.  THY Kabin Hizmetleri Başkanlığı daha önce çalışanlarını şu mesajla uyarmıştı ;

“Kabin ekiplerimize ait sosyal medya hesaplarından marka değerimiz ve kabin ekiplerimizin meslek itibarını olumsuz yönde etkileyebilecek görsel ve içeriğin paylaşılmamasını önem arz etmektedir. Toplumun erişimine açık olan bu paylaşımlar, yapılan işe ve şirketimiz yerleşkelerine ilişkin bilgilerin ifşa edilmesi nedeniyle güvenlikzaafına da sebebiyet vermektedir. Kabin ekiplerimizin konuya gereken hassasiyeti göstermesi beklenmekte olup belirtilen hususlara uymayan kabin ekipleri hakkında idare tedbir uygulanacaktır.”

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısı sabahında ise çalışanların büyük bir çoğunluğu şoku atlatamadan görevlerinin başına dönmüş ve kan kokusu ve toz toprağın arasında çalışma durumunda kalmıştı. 

Kamupersoneli.net | Ankara