Ekonomi

4 Temmuz Çeyrek ve Tam Altın Fiyatları ( Altının Gram Fiyatı Ne Kadar Oldu?)

 Altının gram fiyatı, 125,5 liradan alıcı buluyor. 

Geçen haftanın son işlem gününde 122 lira seviyelerinden hızlı bir şekilde yükselişe geçen gram altın, haftayı önceki kapanışın yüzde 2,5 üzerinde 125,3 liradan tamamladı. Cuma gününe kadar devam edecek bayram tatili öncesinde bugün 125 liranın üzerindeki seyrini sürdüren altının gramı, ons fiyatındaki yükselişe paralel kazançlarını devam ettirerek saat 09.40 itibarıyla 125,54 liradan işlem görüyor. 

Altının ons fiyatı ise cuma günkü yüzde 1,5’lik değer kazancının ardından bugün de yükseliş eğilimini koruyor. Analistlerin önemli direnç olarak nitelendirdikleri 1.357 doları test eden ons altın, şu dakikalarda yüzde 0,6 yükselişle 1.350 dolar seviyelerinde dengelendi. 

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) cephesinden temkinli ifadelerin gelmesi üzerine piyasaların dolar tarafında satış yönünde, altın tarafında ise alış yönünde bir tablo ortaya çıkardığını anımsatarak, altının gramında 130 lira seviyesinin Brexit sonrası psikolojik direnç olarak konumlandığını vurguluyor. 

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarındaki yükseliş isteğinin bu haftaya sarktığını gözlemlediklerini belirterek, “Türkiye’de salı, çarşamba, perşembe günleri resmi tatil olduğundan yurt içi piyasalarda işlem gerçekleşmeyecek. Biz bayram tatilinde altın fiyatlarının yurt dışı piyasalardaki işlem hareketliliğini izliyor olacağız. Altının ons fiyatı ne yönde hareket ederse yurt içi piyasaları olumlu ya da olumsuz etkilemesi beklenmemeli. Bayram tatili sonrasında altın fiyatlarında herhangi agresif bir fiyatlama beklemediğimizi belirtmek isteriz.” ifadelerini kullandı.

Şu dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın 205 lira, Cumhuriyet altın ise 836 liradan satılıyor.

AA
Kamupersoneli.net