Ekonomi

AK Parti Eskişehir Millevekili Emine Nur Günay : "Toplum Kıdem Tazminatı Uygulamasındna Memnun Değil"

AK Parti Genel Başkanı ve T.C Başbakanı Sn. Ahmet Davutoğlu’nun Ekonomi’den Sorumlu Başdanışmanı , AK Parti Eskişehir Milletvekili Sn. Emine Nur Günay, büyük bir kitle tarafından merakla beklenen kıdem tazminatına yönelik düzenlemeyle ilgili konuştu. AK Parti Eskişehir Milletvekili Sn. Emine Nur Günay konuyla ilgili “Yeni düzenleme, devletin içinde olduğu, devlet güvencesinin olduğu, iş verenin üzerinde çalışan ayrılırken ekstra yük getirmeyen, süreç içinde herkesin katkıda bulunduğu bir sistem olacak.” şeklinde konuştu.


Anadolu Haber Ajansına Kıdem tazminatı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Günay, söz konusu çalışmaların hükümetin uzun zamandır gündeminde olduğunu dile getirdi, ve Kıdem tazminatıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından çalışmalara hız verildiğini ifade etti. Sn. Günay söz konusu çalışma hakkında “Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çok uzun süredir bu konu üzerinde çalışıyor. Bütün taraflarla, iş dünyasının bütün taraflarıyla görüşüyor. Bunun içinde sendikalar, STK’lar, çalışanlar, işverenler var ve önemli olan burada uzlaşmayla herkesin içine sinen bir kıdem tazminatı sisteminin oluşması.” şeklinde konuştu.

Toplumun Büyük Bir Kısmı Kıdem Tazminatı Uygulamasından Memnun Değil

Toplumun kıdem tazminatı konusunda memnun olmadığını bildiklerini ve söz konusu sistemi değiştirmek için her türlü çalışmayı yaptıklarını dile getiren Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay “Şimdi işveren tarafına bakıyorsunuz, belli bir süre çalışmış, kıdem tazminatı için ayrılacak kişiler var ama çok değerli. İş veren onlarla çalışmaya devam etmek istiyor ama çalışan da bu hakkını kaybetmek istemiyor. Hatta ayrıldıktan sonra kıdem tazminatını alıp yine aynı iş kolunda veya sektörde başka bir yerde çalışmaya devam ediyor. Öbür taraftan çalışana bakıyorsunuz, belki belli bir süre çalışıyor ama kıdem tazminatını almak için daha iyi imkan olabilir, iş yerini değiştiremiyor veya hiç alamadan ayrılıyor. Böyle bir mağduriyet söz konusu ve bu yapılan çalışmalar bunu gösteriyor, yüzde 80 zaten işlemeyen bir sistem” dedi.

Kamu haberleri , gündem haberleri , ekonomi haberleri, AK Parti haberleri ve gelişmeleri , memur haberleri ve daha fazlası Kamu haberciliğinin doğru ve tarafsız sitesinde.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum