Ekonomi

Altın Fiyatları Nereye Gider, Altın Almalı Mı?

Küçüt yatırımcının özellikle de uzun vadeli yatırım araçları arasında en güvenilir yatırım aracı olarak kabul ettikleri altın fiyatları yeniden yükseliş eğilimine girdi. Altın fiyatlarının yükselmesi ile beraber küçük yatırımcı yeniden altın almaya yönelirken “altın almak için doğru zaman mı?” sorusunun yanıtı uzmanlardan geliyor. 

Altın Almalı Mı?

Altına yatırım yapmak isteyen kişilerin dikkat etmeleri gereken en önemli nokta alım fırsatlarını değerlendirmektir. Altın fiyatlarının zirve yapması ile beraber büyük yatırımcıların ellerindeki altını hızlı bir şekilde elden çıkarmaları ile beraber ani fiyat düşüşleri yaşanmasına neden olurken bu düşüşler altın alım fırsatı olarak kabul edilir. 

Altın almak istiyorum diyen kişilerin bu fırsatları sürekli olarak takip etmeleri ve anında alım yaparak altın fiyatları yükselmeden hemen alımnda bulunmaları çok önemlidir. Altına yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alanlardan biride mutlaka kısa vadede ihtiyaç duyacağınız bir para ile bu yatırıma girmemek olmalıdır. Altından para kazanmak için en azından 3-4 ay beklemeniz gerektiğini bilmeniz çok önemlidir. Daha kısa sürede altın bozdurmak zarar etme riskini arttıracaktır. 

Altın Fiyatları Ne Olur 2017 – 2018 Tahminleri Neler?

Hemen yanı başımızda yaşanan Suriye gerilimi, büyük Avrupa ülkelerinde yaşanan ciddi ekonomik krizler, Yunanistan’ın aldığı tüm yardımlara rağmen bir türlü kendisini toparlayamaması gibi nedenlere bağlı olarak altın fiyatları geleceğe dair umut vermeye devam ediyor. Özellikle de Avrupa ülkelerinde yaşanan iflaslar, büyük ekonomik krizler ya da Yunanistan’ın iflas etmesi, Suriye’deki savaşın diğer ülkelere sıçraması gibi durumlarda altın fiyatlarının yeni rekorlar kırmasına kesin gözü ile bakılmaktadır.