Ekonomi

Araç Sigortası İçin Teklif Vermeyen Sigorta Şirketlerine Ceza Kesilecek

Trafik sigortalarında yaşanan yüksek fiyat politikası nedeniyle harekete geçen hükümet, trafik sigortalarında bir miktar düzenleme uygulamış olsa da halen yüksek fiyatlardan araç sahiplerine trafik sigortaları uygulanmaya devam ediyor. Buradan hareketle bir platform üzerinde sigorta şirketlerinin teklif vermesine yönelik sistem hazırlandı. Bu sistem üzerinde vatandaşlar, tüm sigorta şirketlerinin fiyatlarını görerek; kendileri için en uygun olan fiyatı tercih edebiliyorlar.

Ancak yapılan düzenlemeyle birlikte, sigorta şirketleri teklif vermezlerse 12.000 TL’ ye varan cezalar ödemek durumunda kalacaklar. Bu düzenlemeyle birlikte de bir nevi zorunlu olarak tekliflerini platforma taşıyacaklar. Buradan hareketle teklifleri platforma taşıyan şirketler en ucuz teklifi verebilmek adına da birbirleriyle rekabeti daim kılacaklar.

Vatandaşın işine gelecek.

En ucuz teklifi veren şirket sigorta satışını gerçekleştireceği için, sigorta şirketleri en ucuz teklifi verebilmek adına birbirleriyle rekabette olacaklar. Elbette bu durumun şanslı tarafı, otomobil sahibi vatandaşlar olacak. Böylelikle trafik sigortasında indirgenmeye çalışılan fiyat düzeyine yavaş yavaş geçilmiş olacak. Elbette uzun vadede tekrar bir düzenleme getirilmek durumunda kalınmazsa.

Kamupersoneli.net | ANKARA