Ekonomi

Arkeoloji Mezunu İşsiz Kaldı, Bir İlke İmza Attı

Ankara Üniversitesi Arkeoloji bölümünden geçen yıl mezun olan bir vatandaş ilke imza attı. Üniversiteyi bitirince bölümüyle alakalı bir işe giremeyen Arkeoloji mezunu, işsizlikle mücade etmek için çay ocağı açmaya karar verdi. Açtığı çay ocağında da, daha önce görülmemiş bir ilke imza atmayı başardı.

Memleketi Kütahya’ da açtığı çay ocağıyla gündeme gelen Mehmet Ali Kocabaş, çay ocağına kitaplar koydu. İçtikleri çayın yanında kitap okuyan müşterilerine ikinci çayı ücretsiz vermeye başladı. Muameleden ve ilgiden memnun olan müşteriler, buraya gelerek hem ücretsiz çay içme imkanına sahip oluyor, hem de genel kültür geliştirme fırsatına sahip oluyorlar.

Okuma alışkanlığının kazandırılması noktasında son derece önemli bir girişim olan bu fikriyle, Mehmet Ali Kocabaş faydalı ve yerinde bir adım atmış oldu.

Tuhaf sorular da geliyor.

Arkeoloji bölümünden mezun Mehmet Ali Kocabaş, arkeolog olduğu ve iş bulana kadar meşgale edinmek istediğini aktarırken; tuhaf soruların geldiğini de ifade etti. Çay ocağına Arkeoloji Çay Ocağı ismini veren Kocabaş, ” Kayanın üstünde ayak izi varmış hangi anlama geliyor? şeklinde garip soruların geldiğini de dile getirdi.

Kamupersoneli.net | ANKARA